Legenda kaže, da je šestog dana, završavajući stvaranje zemlje, Bog toliko bio zadivljen lepotom koju je stvorio, da je uzeo svet u ruke i poljubio ga. To mesto na koje je spustio svoje usne, bila je Sicilija. Ovo je program za sve one koji su možda već bili na Siciliji, ali i za one koji po prvi put hode ka ovoj zemlji. Našu priču krećemo od sicilijanske prestonice Palerma uz priču o Normanima i danima slave Kraljevstva Sicilije i južne Italije. Nakon Palerma uputićemo se ka zapadnoj obali Sicilije i ka jugu, ka gradovima Trapani, magičnom Eričeu, neodoljivoj Marsali i čudesnom Agriđentu i njegovoj Dolini Hramova. Potom sledi odlazak u unutrašnjost Sicilije i poseta gradiću Pjaca Armerina sa neodoljivim ambijentima. Na kraju putešestvija posetićemo najveće sicilijansko letovalište Đardini Naksos. Na ovom putovanju doživećete Siciliju i uživićete se potpuno u njena čudesa... Sicilija je puna mirisa, te će sva čula biti zadovoljena... Očekujemo Vas na ovom specijalno skrojenom putovanju.

8 DANA AUTOBUSOM I BRODOM / 5 + 2 NOĆENJA

25. APRIL – 2. MAJ 2020. – Prvomajski praznici

PALERMO – MONREALE – TRAPANI – ERIČE – MARSALA – AGRIĐENTO – DOLINA HRAMOVA – PIAZZA ARMERINA

GARANTOVANI POLASCI IZ: NOVOG SADA, BEOGRADA, STARA PAZOVA

REDOVNA CENASPECIJALNA CENA*+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji
389 €

359 €

umesto 85 €

samo 70 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • povratni prevoz feribotom na liniji Drač-Bari-Drač
 • Povratni transfer trajektom na liniji Vila San Đovani-Mesina-Vila San Đovani
 • Brodske, lučke takse u Draču i Bariju
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni – klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3*** u regiji Palerma
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni – klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3*** u regiji Trapanija
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni – klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3*** u regiji Agriđenta
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni – klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3*** u Đardini Naksosu
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Obilazak Barija, Palerma, Trapanija, Marsale i Pjaca Armerine, prema programu i uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Ova cena uključuje sledeće izlete:

 • Izlet za Eriče sa uključenim kartama za funikular
 • Izlet do Doline Hramova sa uključenim ulaznicama za arheološki lokalitet i uslugama lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • Izlet do lokaliteta „Turske stepenice“

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 8 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €
 • Smeštaj u kabinu na feribotu Drač-Bari-Drač – (dvokrevetna, trokrevetna ili četvorokrevetna kabina sa tuš-WC) – Cena dvokrevetne kabine po osobi za oba pravca iznosi 70 € / Cena trokrevetne kabine po osobi za oba pravca iznosi 47 € / Cena četvorokrevetne kabine po osobi za oba pravca iznosi 35 € - SVE KABINE IMAJU BAREM JEDAN KREVET NA SPRAT! SVE KABINE SU SA TUŠ-WC. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI I PLAĆANJE U AGENCIJI! BROJ KABINA JE OGRANIČEN!!! BRODAR ZADRŽAVA PRAVO DA NE POTVRDI REZERVISANU KABINU!!!
 • Gradska taksa u hotelima na Siciliji– oko 3 € po noćenju – ukupan iznos od 15 € se PLAĆA NA LICU MESTA PRILIKOM PREUZIMANJA KLJUČEVA

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 • Izlet za Eriče sa uključenim kartama za funikular – 25 €
 • Izlet do Doline Hramova sa uključenim ulaznicama za arheološki lokalitet i uslugama lokalnog vodiča na engleskom jeziku – 35 €
 • Izlet do lokaliteta „Turske stepenice“ – 25 €

OPIS HOTELA:

HOTEL „ALEXANDER“ 3***, Đardini Naksos (https://www.hotel-alexander.eu/) ili sličan

Hotel se nalazi u delu Đardinija, Rekanati, oko 1 km udaljen od Rive Đardinija. U okolini hotela se nalaze barovi, restorani... Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, WiFi u javnim delovima objekta, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka... Sobe su „standard“ kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, telefon. Doručak se poslužuje tipa „buffet“ – samoposluženje, i kako što je to i uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan.

HOTEL VILLA ESPERIA 3***, Mondelo-Palermo (https://www.hotelvillaesperia.it/) ili sličan

Hotel se nalazi u letovalištu Mondelo koje je udaljeno od Palerma oko 15 km. Hotel je standardne „budžet“ kategorije i poseduje skroman sadržaj i nivo usluga. Recepcija otvorena 24 sata, lobi, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka. Sobe su „standard“ kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, telefon. Doručak se poslužuje tipa „buffet“ – samoposluženje, i kako što je to i uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan.

HOTEL „IL GIARDINO DEL SOLE“ 3***, Trapani (http://www.ilgiardinodelsole.eu) ili sličan

Hotel se nalazi u regiji Trapanija, oko 10 km od istorijskog centra grada. Standardni „budžet“ hotel sa skromnim nivoom usluga i sadržajima. Poseduje recepciju, lobi bar, salon za posluživanje doručka... Sobe su srednje komforne, sve sa kupatilom (tuš-WC), TV.

HOTEL „DEI PINI“ 3***, Agriđento (http://www.hoteldeipini.eu/) ili sličan

Hotel se nalazi u regiji Agriđento, oko 20 km udaljen od centra grada. Poseduje recepciju, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka... Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, Tv.

1. dan (Subota 25. april)     … – DRAČ – PLOVIDBA JADRANOM     

Polazak iz Novog Sada oko ponoći, iz Beograda oko 01.30h, iz Čačka oko 03.30h i Užica oko 04.30h (put od Beograda do Čačka ide novim autoputem „Miloš Veliki“). Putovanje preko Prijepolja i dalje preko Podgorice do Drača. Po dolasku sledi slobodno vreme za odmor. Oko 20h odlazak do luke ukrcaja. Prolazak kroz graničnu-carinsku proceduru pograničnih organa u luci i ukrcaj na feribot. Ko je odabrao tu opciju, smeštaj u kabine. Noćna plovidba Jadranskim morem.

2. dan (Nedelja 26. april)    BARI – PALERMO 

Uplovljavanje u luku BARI oko 8h. Po iskrcaju i obavljanju carinske procedure odlazak do bazilike Sv. Nikole u kojoj se nalaze mošti velikog hrišćanskog svetitelja. Nastavak putovanja ka Siciliji. Putovanje preko Bazilikate i Kalabrije do luke Vila San Đovani. Prelazak Mesinskog moreuza sa feribotom (vožnja 20-tak minuta) i nastavak putovanja do regije PALERMA. Smeštaj u hotel u kasnim večernjim satima. Noćenje.

3. dan (Ponedeljak 27. april)   PALERMO - TRAPANI       

Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak u centar Palerma. Kraći obilazak grada uz razgledanje: Normanska palata – sjajna kraljevska rezidencija sicilijanskih kraljeva, monumentalna Katedrala, fontana Pretorio,... Slobodno vreme do 15h. Odlazak iz Palerma i putovanje do TRAPANIJA. Po dolasku sledi kraći obilazak grada uz razgledanje: katedrala San Lorenco iz 15. veka, toranj Linji, Riblja pijaca, palata Ričio di Morana – raskošna aristokratska palata iz 16. veka, veličanstvena Saturnova fontana,... Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u regiji grada do 22h. Noćenje.

4. dan (Utorak 28. april)    TRAPANI – ERIČE – MARSALA - AGRIĐENTO       

Doručak. Napuštanje hotela do 8.30h. Slobodno vreme u centru Trapanija, ili polazak na fakultativni izlet do starog srednjovekovnog seoca ERIČE. Odlazak do stanice funikulara koji će nas prevesti do strme uzvišice na kojoj se nalazi Eriče. Po dolasku sledi kraći obilazak gradića uz razgledanje: Porta Trapani, crkva Sv. Martina u normanskom stilu, crkva Uspenja Presvete Bogorodice, zamak Venere – najveća atrakcija Eriča sa divnim srednjovekovnim tornjevima,... Slobodno vreme. Povratak oko 13h u Trapani funikularom i nastavak putovanja ka MARSALI. Nakon kraće vožnje dolazak u Marsalu i kraći obilazak istorijskog centra grada koji je skoncentrisan oko glavnog gradskog trga „Piazza del Duomo“ na kojem se nalazi gradska katedrala posvećena Sv. Tomi. Šetnja snenim uličicama grada koji je poznat po izuzetnom vinu kojem je i darivao svoje ime. Slobodno vreme do 17.30. Nastavak putovanja ka oblasti AGRIĐENTO. Dolazak u večernjim satima (oko 21h). Smeštaj u hotel u regiji. Noćenje.

5. dan (Sreda 29. april)     AGRIĐENTO – DOLINA HRAMOVA – TURSKE STEPENICE  

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do znamenite DOLINE HRAMOVA. Dolina hramova – „Valle dei Templi“ - jedno je od najvažnijih arheoloških nalazišta u svetu, smešteno kraj grada Agriđenta. Iznad oštrih litica na južnom kraju Agriđenta nalaze se ostaci hramova drevnog grada Akragasa: hram Here Lacinije, Konkordijin, Herkulov, Zevsov, Kastorov i Poluksov i Hefestov. Poseta arheološkom lokalitetu uz organizovano razgledanje sa lokalnim vodičem (na engleskom jeziku). Nakon obilaska lokaliteta, povratak u Agriđento. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do obale Sredozemnog mora i do lokaliteta TURSKE STEPENICE („Scala dei Turchi“), prirodnog fenomena belih stena koje se stepeničasto spuštaju u more. Odlazak u grad AGRIĐENTO. Slobodno vreme. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

6. dan (Četvrtak 30. april)   PJACA ARMERINA – ĐARDINI NAKSOS     

Doručak od 7h i napuštanje hotela do 8.30h. Putovanje kroz unutrašnjost Sicilije do slikovitog gradića PJACA ARMERINA. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje: masivna Katedrala katalonsko-gotske strukture iz 15. veka, aristokratska palata Trigona, Aragonski zamak iz 14. veka, Gradska kuća,... Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka obali Jonskog mora i letovalištu ĐARDINI NAKSOS. Dolazak u Đardini u večernjim satima, smeštaj u hotel, noćenje.

7. Dan (Petak 1. maj)     ĐARDINI NAKSOS - BARI 

Doručak od 7h. Odjava iz hotela do 8.30h. Polazak ka Bariju. Putovanje preko Mesine i dalje preko Kalabrije i Apulije do BARIJA. Po dolasku sledi odlazak u luku ukrcaja i obavljanje procedure neophodne za ukrcavanje na feribot. Po ukrcaju smeštaj u kabine (za one koji su odabrali tu opciju). Noćna plovidba Jadranskim morem.

8. Dan (Subota 2. maj)     DRAČ – BEOGRAD/NOVI SAD 

Uplovljavanje u luku DRAČ u prepodnevnim satima. Po iskrcaju, sledi nastavak putovanja ka Srbiji. Putovanje preko Crne Gore. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925, Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 ( osigurana suma u visini od 400.000€)   MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.