5 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2021. – 3. JANUAR 2022.

Solun, Tesaloniki, Salonika... Imena ovog slavnog grada, nekada drugog grada po važnosti u Vizantiji. Na obalama Egejskog mora ga sazdaše i udahnuše mu neviđenu lepotu. Zidinama ga okružiše, podigoše moćne kule koje nazvaše kule od 7 vetrova... Vekovima ga vajaše da bi mi danas u njegovim lepotama uživali. Miris Mediterana se širi njegovim sokacima, trgovi vrve od ljudi, iz luke uplovljavaju i isplovljavaju brojne lađe... Veče je u ovom gradu posebno. Njegovi hodnici istorije su beskrajni. Ovaj grad u vreme novogodišnjih praznika ima posebnu atmosferu, i zaista je je naša tipla preporuka da baš u Solunu dočekate novu 2022. godinu. Srećna vam bila!

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

r̶e̶d̶o̶v̶n̶a̶ ̶c̶e̶n̶a̶ ̶1̶5̶9̶ ̶€̶

specijalna cena 149 €

Cena aranžmana obuhvata:
 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu sa 3* u Solunu na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • panoramski obilazak Soluna prema programu putovanja
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
Cena aranžmana ne obuhvata:
 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 •  
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 70 €
 • fakultativni izlet za Meteore prema programu putovanja (minimum 30 putnika za realizaciju): 30 € (odrasli) / 20 € (deca do 12 godina)
 • gradsku turističku taksu koja iznosi 4,5 € po osobi za sva tri noćenja i plaća se na recepciji hotela

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate!
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate
1. dan (četvrtak 30. decembar)   

Polazak iz Beograda u 20h sa dogovorenog mesta, iz Niša sa dogovorenog mesta oko ponoći. Vožnja preko Makedonije sa usputnim zadržavanjima zbog odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2. dan (petak 31. decembar)   

Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. Odlazak u tržni centar „Cosmos Mediterraneo“. Slobodno vreme za šoping. Potom sledi smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme za odmor. Priprema za „najluđu noć“. Doček Nove Godine na trgu ili u nekom od kafića, klubova ili taverni – individualno. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.

3. dan (subota 1. januar)   

Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Galerijusov Slavoluk – čudesna trijumfalna kapija rimskog imperatora Galerija, Bela kula – simbol Soluna, Rotonda – Galerijusov mauzolej, Via Egnatia – jedan od najpoznatijih rimskih puteva, Aristotelov trg, crkva Sv. Dimitrija, Sveta Sofija... Slobodan dan za individualne obilaske i šetnju gradom. Noćenje.

4. dan (nedelja 2. januar)  

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: celodnevni izlet do Meteora. Vožnja kroz ravnicu Tesalije uz uživanje u divnim pejzažima koji će se kraj nas nizati... Dolazak u regiju Kalambaka u kojoj se nalaze čudo prirode – Meteori. U prevodu sa grčkog, ova reč znači „ni na nebu, ni na zemlji“. I zaista je tako. Na stenovitim formama tokom srednjeg veka podignuto je čak 26 manastira. Do dana sih je ostalo sačuvano svega 6. Manastiri Meteori su najveća i najznačajnija grupa manastira posle onih na Svetoj Gori. Kameni manastiri su okarakterisani od strane UNESCO-a kao jedinstveni fenomen kulturnog nasleđa i oni predstavljaju jednu od najvažnijiih tačaka na kulturnoj mapi Grčke. Poseta jednom od manastira i potom sledi povratak uz usputnu pauzu kod crkve Sv. Petka u prelepom klancu Tembi. Povratak u Solun. Noćenje.

5. dan (ponedeljak 3. januar)

Doručak i odjava iz hotela. Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme polazak grupe ka Zejtinliku, savezničkom vojnom groblju iz Velikog rata. Poseta srpskom delu Zejtinlika koji zauzima najvažniji položaj u okviru celog kompleksa. Na ovom groblju sahranjeno je preko 7400 naših junaka. Oko 2000 njih je sahranjeno na groblju sa mermernim belim krstovima, dok je najveći broj njih sahranjen u kosturnici – Mauzoleju. Iznad ulaza u kosturnicu nalaze se stihovi pesnika Vojislava Ilića Mlađeg. Nastavak putovanja ka Srbiji preko Makedonije. Povratak na mesto polaska u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku(Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)