Prag 2023 (3 i 4 noći) - HIT PUTOVANJE!

 

-INDIVIDUALNI POLASCI AVIONOM-
 

 

Prag - evropska metropola kulture. Glavni grad Češke, „zlatni grad" ili „grad stotinu tornjeva" predstavlja magični grad mostova, katedrala, zlatnih tornjeva i crkvenih kupola, leži na reci Vltavi. Poseduje najočuvanije srednjevekovno gradsko jezgro u Evropi, kao i sve atribute jednog od najmodernijih evropskih gradova.

OPIS I LOKACIJA :

Hotel 3* iz ove ponude imaju restoran, recepciju,dok  svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta. Travelland doo zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenih hotela. Tačno ime hotela znaće se najkasnije 7 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni.

 

COMFORT PRAGUE CITY EAST - no category-u rangu 4* https://www.comforthotelpraguecityeast.com/en/

Hotel je kompletno renoviran i odlično povezan sa centrom. Tramvajska stanica se nalazi ispred hotela, metro stanica na oko 400 m. Hotel raspolaže recepcijom, barom, restoranom. Gostima su na raspolaganju lepo uređene smeštajne jedinice s klima-uređajem i besplatnim pristupom internetu. Svaka soba je sa kupatilom, TV-om . Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje.

 

 

TERMIN/USLUGA

14.04.
17.04.
28.04.
01.05.
01.05.
05.05.

BROJ NOĆENJA

 

3

 

3

 

4

 

LET DOSTUPAN

 

paket aranzman odrasla osoba

 

519

 

519

 

579

 

paket aranzman treca odrasla

 

499

 

499

 

559

 

dete 0-2 god

 

39

 

39

 

39

 

dete 2-12 god

 

489

 

489

 

539

 

paket aranzman jednokrevetna soba

 

669

 

669

 

719

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

-Avio prevoz na relaciji Beograd-Prag-Beograd, avio kompanijom Air Serbia, sa dozvoljenih maksimalnih 23 kg prtljaga (1 kofer) i 8kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja.

-Aerodromske takse u iznosu 65 eur ( avio kompanija Air Srbija)

-Smeštaj u izabranom hotelu, u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 3 ili 4   noćenja sa doručkom

-Transferi prema programu.

-Asistencija lokalnog vodiča u Istanbulu, na srpskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

-Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete

-Nepomenute usluge

-Obavezno međunarodno putno osiguranje koje pokriva Covid-19, (mogućnost pribavljanja u agenciji)

 

 

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

  • gotovinski-prilikom rezervacije uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 danapre polaska na putovanje.
  • uplatom preko računa -prilikom rezervacije uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana (samo za državljane Republike Srbije).

Program putovanja 4 NOCI

1. dan BEOGRAD-PRAG         
 

Sastanak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", tri sata pre poletanja aviona . Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Prag prema datim vremenima (JU610) u 6:50 h. Sletanje  u Prag u 9:00 h -lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Transfer do  hotela. Smeštaj u hotel posle 14:00h-lokalno vreme. Fakultativni odlazak u razgledanje (pešačko)  grada. Hradčani - praški dvorac, bazilika Sv. Đorđa, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, crkva od Tina, Loreto, Mala strana, Zlatna ulica, Karlov most, i Vaclavski i Starogradski trg.Slobodno vreme. Noćenje.

2-4. dan  PRAG  -DREZDEN-KARLOVE VARI-KRSTARENJE VLTAVOM-PRAG

Doručak. Fakultativni odlazak u Drezden (Firenca na Elbi), nemački grad, poznat po kulturno - istorijskim spomenicima iz srednjeg veka. Razgledanje grada: opera Zemper, Bogorodičina crkva, Palata Cvinger, Dvorska crkva, Rezidencijalna i Tašenberg palata,  Avgustov most.  Fakultativni odlazak u Karlove Vari, najpoznatije evropsko banjsko lečilište i jedan od lepših srednjoevropskih gradova Češke. Razgledanje grada: Karlovih Vari, termalnih izvora, ruske crkve... U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. Noćenje.

5. dan PRAG – BEOGRAD
 

Doručak. Napuštanje soba do 10:00h-lokalno vreme. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd  u 20:35 h -lokalno vreme (JU614). Dolazak u Beograd prema datom vremenu-u 22:30 h lokalno vreme.Kraj programa.

Program putovanja 3 NOCI

1. dan BEOGRAD-PRAG         
 

Sastanak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", tri sata pre poletanja aviona . Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Prag prema datim vremenima (JU614) u 17:55 h. Sletanje  u Prag u 20:05 h   -lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Transfer do  hotela. Smeštaj u hotel posle 14:00h-lokalno vreme. Noćenje.

2-3. dan  PRAG  -DREZDEN-KRSTARENJE VLTAVOM-PRAG

Doručak.Fakultativni odlazak u razgledanje (pešačko)  grada. Hradčani - praški dvorac, bazilika Sv. Đorđa, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, crkva od Tina, Loreto, Mala strana, Zlatna ulica, Karlov most, i Vaclavski i Starogradski trg.Slobodno vreme. Fakultativni odlazak u Drezden (Firenca na Elbi), nemački grad, poznat po kulturno - istorijskim spomenicima iz srednjeg veka. Razgledanje grada: opera Zemper, Bogorodičina crkva, Palata Cvinger, Dvorska crkva, Rezidencijalna i Tašenberg palata,  Avgustov most.  . U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Noćenje.Slobodno vreme.U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. Noćenje.

4. dan PRAG – BEOGRAD
 

Doručak. Napuštanje soba do 10:00h-lokalno vreme. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd prema datom vremenu -lokalno vreme (JU611)u 9:35h. Sletanje u Beograd u 11,30 h. lokalno vreme.Kraj programa.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (popust za decu do 12 godina), minimum 15 prijavljenih:

  • Drezden - 75 € odrasli / 70 € deca
  • Karlove Vari -70 € odrasli / 65 € deca
  • vožnja brodom rekom Vltavom - 25 € odrasli / 20 € deca
  • pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem po dolasku - 15 €

VAŽNO: Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid -19, ili iz drugih objektivnih razloga, može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje se tiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta,nacina usluzivanja obroka, odsustva pojedinih sadrzaja u hotelu, važećih pravila za pojedine vrste prevoza, pravila za prelazak granica i sl. što molimo da imate u vidu. U slučaju napred navedenog, organizator putovanja zadržava pravo promene smeštajnog kapaciteta na licu mesta, u okviru uslova predvidjenih Zakonom.

Imajući uvidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid -19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te da te uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. Organizator putovanja nema bilo kakvih ingerencija niti mogućnosti da predvidjena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi. Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. Putnik potvrdjuje da je upoznat sa mogućnostima promene formalnih uslova zahtevanih od strane nadležnih epidemioloških i državnih vlasti, od trenutka zaključenja ugovora pa do završetka putovanja, koji se uslovi moraju poštovati, a kako se radi o opšte poznatim okolnostima koje se, u ovoj specifičnoj opšteprisutnoj situaciju menjaju iz dana u dan, ove promene (popunjavanje odredjenih formulara na granici, posebni testovi koje zahteva odredišna ili tranzitna zemlja, eventualna izolacija itd. ) ne predstavljaju opravdan razlog za eventualni otkaz putovanja, i osnov isključenja primene Opštih uslova organizatora putovanja.