Kapadokija mesto stotine šarenih balona koji jedre po nebu iznad najneobičnijih stena i geoloških formacija nastalih vulkanskim erupcijama pre više od 40 miliona godina, koje podsećaju na vilinjske dimnjake. Kapadokija je drevna regija sa 5 provincija u Maloj Aziji i turskoj centralnoj pokrajini Anadolija. Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - isprepletene i neraskidivo povezane.

SMEŠTAJSOBA

11.02.

16.02.

10.03.

15.03.

24.03.

29.03.

19.05.

24.05.

CINER MONACO HOTEL 3*1/2 PP469€469€469€509€

U cenu je uračunato

 • - Avio prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd, avio kompanijom Turkish Airlines, sa dozvoljenih maksimalnih 30 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja.
 • - Avio prevoz na relaciji Istanbul-Nevšehir (Kajseri) -Istanbul, avio kompanijom Turkish Airlines, sa dozvoljenih maksimalnih 30 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja (** za Kajseri – aerodrom leti se sa aerodroma Sabina Gokcen)
 • - Aerodromske i YR taksa (oko 175 EUR po osobi: 16.94 eur taksa aerodroma Beograd, 27.00 eur taksa aerodroma Istanbul I Nevšehir, 4.48 eur bezbednosna taksa aerodroma Beograd, 0.98 eur naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije, taksa VQ 1,60 eur i YR taksa 126 eur - avio kompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva - primenjuju je sve avio kompanije i ona je nerefundabilna). Aerodromske takse su obavezne i podložne promeni do dana polaska na putovanje. Deca do 2 godine ne placaju takse.
 • - Transferi prema programu
 • - Asistencija lokalnog vodiča u Kapadokiji (Goreme), na engleskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)
 • - Asistencija lokalnog vodiča u Istanbulu, na srpskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)
 • - Smeštaj u hotelu 3* u Goreme (Kapadokija), u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 3 večere i 2 doručka
 • - Smeštaj u hotelu 3* u Istanbulu, u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 2 noćenja sa doručkom.

U cenu nije uračunato

 • - Troškovi fakultativnih izleta i poseta, vožnja balonom, ulaznice za muzeje i lokalitete u Turskoj.
 • - Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika.
 • - Nepomenute usluge
1. dan BEOGRAD-ISTANBUL-KAPADOKIJA
Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 07:00h . Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Istanbul u 09:15h (let TK1082). Dolazak u Istanbul u 12:40h-lokalno vreme. Nastavak putovanja za Kapadokiju. Poletanje aviona za Kalseri u 16:00h (let TK2014) ili Nevšehir u 17:30h (let TK2008). Dolazak u Kalseri u 17:35h ili Nevšehir u 18:55hTransfer do mesta Goreme. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
2. i 3. dan KAPADOKIJA
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: LET BALONOM - visoko iznad zemlje, sa bajkovotom pogledom na Kapadokiju, planine, Goreme-nacionalni park sa ogromnim okamenjenim "dimnjacima" i muzejom na otvorenom; TVRĐAVA UČHISAR-MUZEJ NA OTVORENOM GOREME-PODZEMNI GRAD DERINKUJA: Odlazak do pastoralnog sela Učhisar, smeštenom duž velikih šupljikavih stena sa stotinak kuća, jedna iznad druge, u podnožju istoimene tvrđave. Do prve polovine 20.veka, većina kuća je bila naseljena, uglavnom, grčkim stanovništvom. Mnoge od starih kuća imaju uklesana staništa za golubove pismonoše, koji su bili glavno sredstvo komunikacije od 11. do početka 20 veka. Tvrđava Učhisar, neverovatnog arhitektonskog stila, je prirodna kamena formacija koja je kroz istoriju bila utočište stanovništva od progona. Do vrha tvrđave se dolazi vijugavim stepeništem, sama unutrašnjost predstavlja lavirint prolaza; Obilazak muzej na otvorenom Goreme: dolina sa čudesnim stenama, prvim manastirskim zajednicama i crkvama isklesanim u kamenu. Kapadokija postaje velika zajednica prvih hrišćana od prvog veka NE, koja je pod stenama Kapadokije našla utočište od progona Rimljana, klešući vulkanske stene i praveći domove, štale, golubarnike, svetilišta, preko 30 gradova ispod površine zemlje; Poseta podzemnom gradu Derinkuja ("duboki bunar"), za koji se pretpostavlja da ima 20 nivoa ispod zemlje, površine 4x4km, u kojem je moglo da živi oko 55.000 stanovnika. Grad je imao ventilacione otvore radi snabdevanja vazduhom i vodom. PAŠABAG-URGUP: Vožnja dolinom Pašabag sa čudesnim vilinjskim dimnjacima, jedinstvenim stenama u obliku pečuraka-kućama u kojima su nekada živeli pustinjaci. Odlazak do Urgupa, poseta lokalnoj vinariji. Večera. Noćenja.
4. dan KAPADOKIJA-ISTANBUL
Doručak. Napuštanje soba. Individualna odjava iz hotela.Transfer do aerodrome Nevšehir. Poletanje aviona za Istanbul u 08:55h (let TK 2007) ili u 14:55 (let TK 2005). Dolazak u Istanbul u 08:55h ili u 16:30h u zavisnosti od vremena poletanja. Transfer do hotela. Smeštaj u sobe posle 14:00h - lokalno vreme. Slobodan dan. Uveče, mogućnost fakultativnog večernjeg odlaska na tursko ili orijentalno veče (večera i program). Noćenje.
5. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i posete. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: poludnevno panoramsko razgledanje grada Istanbula-Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Top Kapi palata; poludnevno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji; Noćenje.
6. dan ISTANBUL-BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba do 10:00h-lokalno vreme. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 18:45h-lokalno vreme (let TK 1083). Dolazak u Beograd u 19:25h-lokalno vreme.
Važne napomene:
Putnici, državljani Srbije, koji poseduju biometrijske (crvene) pasoše, u Tursku mogu putovati bez viza, ali pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečje pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.- Deci mladjoj od 6 godina nije dozvoljen let balonom iz bezbednosnih razloga.
POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN KAPADOKIJA 2020:
Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju
- od momenta ugovaranja aranžmana do 31 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.
- od 30 dana do 16 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana.
- od 15 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.
 • - NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
 • - Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)
 • - NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:
 • - Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.
  - Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)
  - Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 10h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 10h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.
  - Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

   
 • - VAŽNE NAPOMENE:
 • - Program je individualan. Rezervacija aranžmana se vrši na upit. Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 10 putnika.
  - U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguća je realizacija aranžmana uz korekciju cene i korekciju uračunatih usluga.
  - Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 15 dana pre polaska na putovanje.
  - Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.
  - Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije organizatora je 5 dana pre početka putovanja.
  - Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.
  - U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)
  - Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Njihova realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika.
  - Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.
  - Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled fakultativnih izleta i poseta - zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.
  - U Turskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.
  - Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.
  - Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu.
  - Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.
  - Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.
  - Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.
  - Broj telefona lokalnog vodiča u Turskoj će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

   
 • - Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
 • - Turistička agencija Viva nastupa u svojstvu posrednika. Organizator putovanja je Turistička agencija Travelland, licenca OTP br. 204/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 60 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • - Cenovnik za Tursku, Kapadokija (2020.godine, avion,proleće) br. 1 od 06.01.2020.