Hodimo ka Umbriji, italijanskoj brdovitoj, centralnoj pokrajini koja odiše nekom posebnom lepotom… Nekako je ova pokrajina skrajnuta sa glavnih turističkih tokova Italije, a tokom istorije preko nje su prolazili veoma važni putevi koji spajaše civilizacije drevnih Umbra sa Rimljanima… Tekovine tih starih civilizacija danas su vidljive na svakom koraku, ali ono što najviše karakteriše ovu regiju jesu zaista lepi planinski predeli Apenina… Naša prva stanica je divni Orvijeto, grad poznat po svojoj velelepnoj katedrali. Potom ćemo otići do banje Kjanćano Terme na samom jugu Toskane, iz koje ćemo narednih dana ekskurzirati ka Umbriji. Prvo ćemo se uputiti ka divnom Asiziju, po mnogima najlepšem gradu Umbrije. Tu ćemo se dotaći priče o Svetom Franji Asiškom. Iz Asizija put nas vodi u magični Spoleto koji nudi divne vidike i ambijente... na kraju putovanja posetićemo drevnu Peruđu, prestonicu Umbrije, danas poznatoj po sjajnom slatkišu koji se zove „Baci Perugini“ („Poljupci iz Peruđe“), ali i po neodoljivim srednjovekovnim ambijentima po kojima vreme i danas sporo teče…

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

16. – 20. APRIL 2020. – Uskršnji praznici

29. APRIL – 3. MAJ 2020. – Prvomajski praznici

ORVIJETO - KJANĆANO - ASIZI – SPOLETO - PERUĐA

REDOVNA CENASPECIJALNA CENA*

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

139 €

119 €

umesto 65 €

samo 50 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA

KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni – klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3*** u Kjanćano Termama
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • obilazak Orvijeta (bez uključenih karata za funikular) i Kjanćana prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
 • usluge vodiča

Ova cena uključuje sledeće predviđene izlete:

 • Izlet za Asizi i Spoleto prema programu
 • Izlet za Peruđu (bez karte za minimetro)

POVRATNA KARTA ZA MINI-METRO U PERUĐI KOŠTA OKO 4 €

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 80 €
 • Povratnu kartu za funikular u Orvijetu – 3 € (plaća se na licu mesta)
 • Gradsku turističku taksu koja u Kjanćanu iznosi oko 1 € po osobi i noćenju (ukupno 2 € po osobi za oba noćenja) – taksa se plaća na recepciji hotela

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Asizi-Spoleto – 35€
 • Peruđa bez karti za minimetro – 30 €

OPIS HOTELA:

HOTEL „AVE“ 3***, Kjanćiano Terme http://www.hotelave.it/index.php?hotel_eng ili sličan

Hotel je pozicioniran u centru banje. U neposrednoj blizini hotela nalaze se restorani, barovi, marketi, suvenirnice…. Od starog grada hotel je udaljen oko 900 metara, a od banjskih termi oko 1,5 km. Poseduje veliki lobi sa dnevnim boravkom i TV salonom, dva restorana za posluženje obroka, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, malu teretanu i saunu, fitnes centar, bazen na otvorenom. Sobe su sa kupatilom (tuš-WC), TV Cab., telefon, klima. Italijani ne pridaju naročitu pažnju doručku te je isti veoma skroman i slab i obično se sastoji od slatkog i slanog dela sa napicima.

1. dan (Četvrtak 16. April / Sreda 29. April)   

Polazak iz Novog Sada i Beograda u popodnevnim satima (oko 18). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti...

2. dan (Petak 17. April / Četvrtak 30. April)   ORVIJETO - KJANĆANO TERME     

Jutarnja vožnja preko pokrajina Frulji-Đulija i Veneto pa potom preko Emilija Romanje i Toskane. Dolazak u ORVIJETO u podnevnim satima. Tročasovni boravak. Odlazak do starog grada sa funikularom, i potom polazak u razgledanje grada: bunar Sv. Patrika (bez ulaska), Duomo – katedrala iz 13. veka sa raskošnom gotskom fasadom, palata Kapetana, trg Republike… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak u KJANĆANO TERME. Smeštaj u hotel. Sastanak sa vodičem u dogovoreno vreme na recepciji hotela i polazak u laganu orijentacionu šetnju banjom ka starom gradu KJANĆANU. Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (Subota 18. April / Petak 1. Maj)  ASIZI – SPOLETO     

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet (8.30h-21h). Putovanje do ASIZIJA, po mnogima najlepšeg grada Umbrije. Po dolasku u Asizi, sledi kraća šetnja izuzetno živopisnim istorijskim centrom grada do nadaleko čuvene bazilike Sv. Franje Asiškog, osnivača Franjevačkog reda u rimokatoličkoj crkvi. Budući da je ovaj red jedan od najpoštovanijih u crkvi, bazilika koja je izgrađena kako bi se u njoj čuvale mošti Sv. Franje, predstavlja remek-delo srednjovekovne umetnosti. Sastoji se iz Gornje i Donje bazilike, a obe su bogato umetnički obrađene od strane velikih imena umetnosti, poput Đota, Ćimabue, Lorencetija i dr. Slobodno vreme za individualnu posetu bazilici. Polazak iz Asizija u 15.30h. Putovanje do SPOLETA. Po dolasku, sledi kraći obilazak istorijskog centra uz razgledanje: bazilika San Salvatore – remek-delo lombardske arhitekture, pod zaštitom UNESCO-a, Duomo – katedrala iz 11. veka, trg Merkato sa prelepom fontanom Fonte di Piazza,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 19h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

4. dan (Nedelja 19. April / Subota 2. Maj)   PERUĐA 

Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet sa obilaskom PERUĐE. Dolazak u Peruđu oko 10h. Sa terminala mini-metroa polazak ovim atraktivnim prevoznim sredstvom ka istorijskom centru grada. Po dolasku sledi organizovani obilazak uz razgledanje: glavni gradski trg IV Novembra sa lepom srednjovekovnom palatom Priori i katedralom San Lorenca, fontana Mađore od belog i pink mermera, Korzo Vanuči – glavna trgovačka zona grada,… Slobodno vreme za uživanje u divnim ambijentima grada. Polazak iz Peruđe u 20h. Putovanje ka Srbiji. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

5. dan (Ponedeljak 20. April / Nedelja 3. Maj)   

Dolazak Novi Sad/Beograd u podnevnim satima. Kraj putovanja.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925, Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 ( osigurana suma u visini od 400.000€)   MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.