Preuzmite - LAST MINUTE CENOVNIK - APRIL 

Za rezervacije do 19.03.2021.

 

Hurgada (arapski Al Ghardaqah), biser Egipatske obale, nalazi se na obali Crvenog mora koje turisti sa puno razloga zovu “More sa sedam boja”. Nastala je pre manje od jednog veka, a od sedamdesetih godina dobija na značaju i postaje najpopularnije egipatsko letovalište. Nalazi oko 5 sati vožnje južno od Kaira, ima oko 248.000 stanovnika i prostire se 50 km uz obalu. Grad je podeljen na tri dela : El Dahar ( stari deo sa bazarom), Sekalla ( noviji deo) i El Korra Road ( moderan deo). Veliki broj novosagrađenih hotela svojom lepotom oduzimaju dah i daju pravu sliku Egipta u usponu turizma.

Crveno more je pravi mamac za turiste koji se profesionalno i amaterski bave ronjenjem. Predivna flora i fauna, a pogotovo korali ispod površine mora privlače pažnju i divljenje. Ljubaznost domaćina je nešto što svaki turista očekuje, a u ovom gradu je to način života. Osim zabave, predivnog mora i peščanih plaža, grad obiluje prodavnicama u kojima možete kupiti suvenire. Takođe možete krenuti na neki od izleta u srce stare egipatske civilizacije, na džip safari ili na put brodićem do ostrva koje okružuju koralni grebeni.

Ukoliko imate malu decu, ili vam je potrebno potpuno opuštanje od stresne svakodnevnice ili ste mladi, željni provoda, izaberite da godišnji odmor provedete sa nama u Hurgadi, sigurno nećete pogrešiti.

Kompletna ponuda - Fakultativnih izleta - PDF 

 

SAFARI 

Nezaboravna avantura u pustinji

 Džip će vas popodne pokupiti direktno iz hotela i odvesti do pustinje. Imaćete priliku da se oprobate u vožnji bagija ili kvadova. U beduinskom selu imaćete jedinstvenu šansu da upoznate ove interesantne ljude, njihov način života, navike i kulturu. Uz šoljicu čaja možete posmatrati beduinske žene kako peku hleb i decu kako se igraju. Na ovom izletu imaćete i šansu da jašete kamilu. Kada krene da pada mrak uživaćete u neverovatnom zalasku sunca na pustinjskom pesku. Kada nebo bude preplavljeno milionima zvezda uživaćete u orijentalnom show programu kao i specijalno pripremljenom obroku.

RONJENJE

 Istražite sva mala i velika čuda Crvenog mora 

Izlet brodom gde ćete imati priliku da zaronite dva puta po minimum 20 minuta na različitim popularnim i dobro poznatim mestima za ronjenje blizu Hurgade. Iskusni i stručni instruktor će vam pomoći da istražite sva mala i velika čuda Crvenog mora. Ukoliko ste na odmoru sa rodbinom ili prijateljima koji ne žele da rone povedite ih sa sobom jer mogu da se sunčaju, plivaju, ručaju sa nama.

KUĆA DELFINA 

Ko može da odoli delfinima?! 

Uživajte na brodu skoro sat vremena pre nego što stignete do predivnog mesta, poznatog kao stanište za veliki broj delfina. Ovde možete videti ove fascinantne i ekstremno inteligentne životinje kako se igraju i prate vaš brod u stopu. Ako vreme dozvoli, možete čak i zaroniti u dubine Crvenog mora kako bi plivali sa njima. Sledeća stanica će biti snorkling blizu koralnih grebena nakon čega ćete uživati u ručku na brodu, a zatim i u sunčanju na palubi. Ručak, bezalkoholna pića i snorkling oprema su uključeni u cenu.

SHARM EL NAGA

 Jedan od najlepših koralnih grebena u celom Egiptu 

Sharm El Naga je prirodni rezervat koji se nalazi 40 km južno od Hurgade. Bogatstvo koje Sharm El Naga nudi je lep i bogat podvodni svet sa mnogo koralnih grebena, raznobojnih riba i drugih morskih životinja. Njeni dobro zaštićeni koralni grebeni nisu mnogo udaljeni od obale. To znači da je ovaj izlet savršen za porodice sa decom ili ljude koji se ne osećaju sigurno u dubokoj vodi. Broj posetilaca u ovoj oblasti je ograničen kako se ne bi oštetila flora i fauna. Sharm El Naga nudi suncobrane, ležaljke, tuševe, toalete kao i mali bazen za decu. U vreme ručka uživaćete u jelima u restoranu na plaži. Bezalkoholna pića kao i oprema za snorkling su uključeni u cenu. 

CITY TURA 

Upoznajte Hurgadu 

Tokom gradske ture posetićete tradicionalni centar grada gde ćete videti “souk”, orijentalnu pijacu gde možete naći voće, povrće, sve vrste začina... Sledeća stanica će biti koptska crkva a zatim i džamija. Posetićete marinu, romantičnu promenadu sa mnogo luksuznih jahti, restorana i butika. Odmah pored luke možete videti staru riblju pijacu gde ribari prodaju svoj ulov. Na kraju ture posetićete bazar gde možete kupiti poklone i suvenire.

HAMAM › TURSKO KUPATILO

 Opuštajuća masaža specijalnom penom sa aromatičnim uljima

 Dok ležite na zagrejanoj mermernoj klupi i opuštate se, specijalno obučen wellness stručnjak će se pobrinuti za vas. Masaža tela specijalnim sunđerom će pomoći vašem telu da se oslobodi toksina dok će u isto vreme poboljšati cirkulaciju tela. Možemo vam garantovati, da ćete se nakon 45-minutnog tretmana osećati preporođeno. Ukoliko želite dodatno da se opustite, pozivamo vas da isprobate saunu, parno kupatilo i jacuzzi.

RAJSKO OSTRVO 

Deo zaštićenog nacionalnog parka Giftun 

Nakon transfera od hotela do marine ukrcavate se na brod kojim plovite tirkiznim morem 45 minuta pre nego što stignete do koralnog grebena gde imate organizovan snorkling kako bi se divili lepotama podvodnog sveta Crvenog mora. Nakon toga selite se na ostrvo gde se možete sunčati, plivati i roniti. Ručak će biti serviran u ostrvskom restoranu (jedno bezalkoholno piće i jedna flaširana voda su uključeni u cenu). Oprema za snorkling je uključena u cenu.

MAHMYA 

Deo zaštićenog nacionalnog parka Giftun

 Izlet počinje jednočasovnom plovidbom tirkiznim morem. Po dolasku na ostrvo, slobodno se možete opustiti na plaži i plivati u kristalno čistoj vodi. Ukoliko želite da isprobate snorkling imaćete šansu da se pridružite ekskurziji brodom do koralnih grebena. Ručak će biti poslužen na ostrvu (bezalkoholna pića su uključena u cenu u toku ručka).

GIFTUN 

Najlepša plaža u Hurgadi

 Beli i meki pesak i kristalno plavo more će se pobrinuti da se odlično provedete kao i da napravite neverovatne slike za uspomenu. Plovite brodom, isprobajte snorkling kako bi na najbolji način upoznali sve lepote Crvenog mora i uživajte na ostrvu i njegovoj neverovatnoj plaži. Ručak će biti serviran na brodu.

LUXOR 

Najveći svetski muzej na otvorenom

 Autobus će vas pokupiti direktno iz hotela rano ujutru kada ćete poći na vaše putovanje ka jugu. Na putu do Luksora ćete proći kroz neka od sela tako da ćete moći da steknete utisak o tome kakav je stil života u ovom delu Egipta. U Luksoru ćete imati priliku da vidite: Karnak - jedan od najčudesnijih hramova u celom svetu; Dolinu kraljeva - mesto gde su drevni egipćani sahranjivali svoje kraljeve. Spustićete se u tri grobnice gde ćete videti dobro očuvane slike u boji i hijeroglife na zidovima; Kolose Memnona - gigantske statue faraona Amhotepa III koje su nekada stajale ispred njegovog memorijalnog kompleksa koji nažalost više ne postoji; Hram kraljice Hatšepsut - jedne od najfascinantnijih faraona drevnog Egipta, žene koja se dokazala kao sposoban vladar i koja je sebi stvorila arhitektonsko čudo u vidu hrama; Fabriku alabastera i papirusa - Otkrijte kako se prave alabaster i papirus i ponesite jedinstvene poklone za voljene. Ručak je uključen.

KAIRO 

Ne propustite piramide! 

Autobus će vas pokupiti rano ujutru direktno iz hotela kada ćete poći na vaše putovanje ka Kairu koje će trajati oko 6 sati. U Kairu ćete posetiti Egipatski muzej u srcu Kaira (koji sadrži ogromnu kolekciju artefakta, nakita, statua, sarkofaga, mumija...) kao i veličanstvene piramide i sfingu. Ručak je obezbeđen u jednom od restorana. Ukoliko bude dovoljan broj prijavljenih možete ploviti Nilom u tradicionalnom brodu “felucca” (plovidba se dodatno naplaćuje).