NOVA GODINA 2024.

TEMIŠVAR

fakultativno: ARAD

1 noćenje / 2 dana / autobusom

Ako zaboravimo predrasude o Rumuniji, susret sa Temišvarom će biti susret sa elementima neočekivanog i iznenađujućeg. Osetićete se zatečenim kada vidite grad koji opravdava svoj nadimak „mali Beč”. Ako očekujete turističke atrakcije, bleštavilo noćnog provoda, gužvu i galamu, to nećete naći. Temišvar je miran i okrepljujuć, pruža Vam utočište od stresa. Romantične šetnje pored Begeja i ispijanje kafe s pogledom na jedan od gradskih trgova biće maksimum Vaših napora u ovom gradu

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
Hotel CENTRAL 2*

c̶e̶n̶a̶ ̶a̶r̶a̶n̶ž̶m̶a̶n̶a̶ ̶p̶o̶ ̶o̶s̶o̶b̶i̶ ̶8̶9̶ ̶€̶

specijalna cena 75€

RASPRODATO

Hotel 3*

c̶e̶n̶a̶ ̶a̶r̶a̶n̶ž̶m̶a̶n̶a̶ ̶p̶o̶ ̶o̶s̶o̶b̶i̶ ̶9̶9̶ ̶€̶

specijalna cena 85€

RASPRODATO

*specijalna cena važi za prijave i uplate avansa do 09.12.2023.
CENA ARANŽMANA OBUHVATA
 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu „Strelitia“ 3* u Temišvaru, na bazi 1 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili   francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Temišvara prema programu putovanja
 • TRANSFER ZA DOČEK NOVE GODINE NA TRGU
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje (može se kupiti u agenciji)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 20 €
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 40 €
 • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi 2€ po osobi i noćenju – taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela

 

U slučaju da izlet za Arad nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cena fakultativnog izleta za uplatu na licu mesta je: 20 €

OPIS HOTELA:
HOTEL CENTRAL 2**, Temišvar https://www.hotel-central.ro/ili sličan
Hotel se nalazi u samom centru grada, odmah pored zamka Hunjadi. Iako skromne „budžet“ kategorije, hotel je pristojan. Poseduje recepciju, lobi, recepciju, aperitiv bar, salon za doručak („set-menu“). Sobe su klimatizovane, sa sopstvenim kupatilom i besplatnom WiFi konekcijom.

HOTEL „GALAXY“ 3***, Temišvar https://hotelgalaxy.ro/ ili sličan

Hotel se nalazi u blizini tržnog centra Iulius u Temišvaru, na oko 3km ili 10ak minuta vožnje od istorijskog središta i glavnih gradskih znamenja. Ispred hotela se nalazi stanica gradskog prevoza, kojim lako i brzo stiže do centra grada. Hotel je je nov, moderan i u potpunosti prilagođen zahtevima savremenog gosta. Poseduje lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, terasu na krovu, besplatnu WiFi konekciju i mini market. Sobe su komforne, klimatizovane i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, telefon, podno grejanje, TV sa kablovskim kanalima. Recepcija radi 24h.

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2023.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 25.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2023.

Program putovanja:

1. Dan (nedelja 31. decembar)  TEMIŠVAR

Polazak iz Novog Sada (AS Vojvodina)/Beograda (Sava Centar) u jutarnjim satima (oko 7h-9h). Putovanje ka Temišvaru. Dolazak u TEMIŠVAR u popodnevnim satima. Оrganizovano razgledanje grada: trg Pobede, Rumunska Mitropolija sa karakterističnim moldavskim stilom, Opera Romana, trg Oslobođenja, trg Ujedinjenja, srpska pravoslavna crkva, Barokna palata – nekadašnje sedište Srpske Vojvodine, Rimokatolička katedrala,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Odmor. U 22h besplatan transfer do centralnog trga na  DOČEK NOVE GODINE uz vatromet i muzički program. U 1h povratni transfer do hotela. Noćenje.

2. Dan (ponedeljak 1. januar)    TEMIŠVAR – ARAD    

Kasniji doručak. Odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme u Temišvaru, ili polazak (11.30h) na fakultativni izlet do ARADA. Arad je rodno mesto velikog srpskog dobrotvora Save Tekelije koji je najzaslužniji za osnivanje Matice Srpske, najstarije i najuglednije kulturne institucije našeg naroda. Po dolasku, sledi kraći obilazak istorijskog centra grada: Srpska pravoslavna crkva, rodna kuća Save Tekelije, monument Pokajanju sa Trijumfalnom kapijom, trg Avram Lancu, palata Kulture, Gradska kuća… Slobodno vreme za individualne aktivnosti (2 sata). Povratak u Temišvar i nastavak putovanja ka Srbiji. Dolazak u Novi Sad/Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 pax za realizaciju)
ARAD 15 evra

NAPOMENA
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0251472 (osigurana suma u visini od 100.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.