Vrnjačka Banja je najveće i najpoznatije banjsko lečilište u Srbiji a i šire i tradicionalno vrlo privlačan turististički centar za odmor i rekreaciju. Banja se nalazi u centralnoj Srbiji, oko 200 km južno od Beograda. Drumskom i železničkom saobraćajnicom koja dolinom Zapadne Morave spaja magistralne puteve Balkana, Beograd – Sofija i Beograd – Atina, Vrnjačka Banja je veoma dobro povezana sa svim krajevima Srbije i Crne Gore, a dobrim lokalnim putevima sa svojim sumsko-planinskim zaleđem koje čini široko podrucje očuvane prirodne sredine.

U ovaj kompleks spadaju visoke planine Kopaonik (2017m), Željin (1785m), zatim, Stolovi (1376m) i obliznji pitomi Goč (1216m). Klima je umereno kontinentalna. Uticaj obliznjih planina daje mikroklimi Vrnjačke Banje poseban karakter i čini je veoma prijatnom. Leta su umereno topla sa svežim jutrima i večerima, a zime su snegovite i bez oštrih mrazeva. Srednja godišnja temperatura je 10,5 °C, a srednja letnja 20 °C.
Poznata po mineralnoj vodi “Vrnjci” u narodu se često pominje ime Vrnjci umesto Vrnjačka Banja. Veliki izbor, vila, apartmana, privatnog smeštaja i pansionskog smeštaja ovu banju svrstavaju u najposećeniju turističku destinaciju u Srbiji. Poznata po svojim lekovitim vodama i stručnjacima za lečenje šećerne bolesti i organa za varenje, Vrnjačka Banja je centar sa najsavremenijom medicinskom službom za prevenciju, lečenje, dijagnostiku i rehabilitaciju organa za varenje i šećerne bolesti.

Vrnjačka Banja raspolaže sa sedam poznatih mineralnih izvora: Snežnik, Slatina, Topla Voda, Jezero, Borjak, Beli izvor i Vrnjačko vrelo, od kojih se za balneološku terapiju koriste četiri (Snežnik, Slatina, Topla Voda i Jezero), dok se dve flaširaju kao stona mineralna voda (Voda Vrnjci, sa izvora Topla voda i Vrnjačko vrelo).

VRNJAČKA BANJA – IZVORI LEKOVITE VODE
Vrnjačka Banja raspolaže sa sedam poznatih mineralnih izvora: Snežnik, Slatina, Topla Voda, Jezero, Borjak, Beli izvor i Vrnjačko vrelo, od kojih se za balneološku terapiju koriste četiri (Snežnik, Slatina, Topla Voda i Jezero), dok se dve flaširaju kao stona mineralna voda (Voda Vrnjci, sa izvora Topla voda i Vrnjačko vrelo).

Vrnjačke lekovite mineralne vode se primenjuju kod lečenja:

* šećerne bolesti;
* stanje posle preležane zarazne žutice;
* hroničnog zapaljenja creva i želuca;
* bolest žučne kese i žučnih puteva;
* čira u želucu i dvanaestopalačnom crevu;
* bolest bubrežne karlice, mokraćne bešike i mokračnih puteva i drugih bolesti.

Lokacija

Hotel Tonanti 5* se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko koraka od banjske promenade i parka I na 450 metara od Mosta ljubavi..

Hotelski sadržaji

U ponudi su dva restorana – panisonski i a la carte.Pansionski restoran, sa simpatičnom baštom, namenjen je gostima hotela, a restoran a la carte, sa posebnim ulazom na samom uglu objekta i predivnim pogledom na spoljašnji bazen i park, dostupan je kako gostima tako i trećim licima. Poseduje bazene na otvorenom sa grejanom vodom povezane sa unutrašnjim bazenom i fitnes centrom.

U sklopu jedinstvenog Spa&Wellness centra nalaze se tri saune, slana soba, hladna soba, parno kupatilo, plutajuća kada i četiri prostorije za masažu (od kojih je jedna dupla, za parove). Centar je spojen sa zonom za opuštanje, koja je sva u staklu i okrenuta ka parku. Atmosferi uživanja i relaksacije doprinosi umirujuća muzika i aroma terapija (diskretni mirisi eteričnih ulja).

Osim dečjeg bazena, tu si i dve igraonice (za uzrast 0-3 i 4-8 godina) i tim animatora koji osmišljava posebne edukativno-kreativno-zabavne programe na dnevnom nivou

Hotel sadrži i salon lepote sa uslugama frizera, manikira, pedikira, šminkera i kozmetičara. Tu su takodje i tri konferencijske sale sa najsavremenijom opremom. Najveća ima 300 sedećih mesta, dve manje mogu da prime 20, odnosno 15 ljudi , potom ostava za prtljag, posluga u sobi i recepcija koja radi non-stop.Jedan bar nalazi se u predvorju hotela, drugi u akva zoni. Lobi bar je u neposrednoj blizini recepcije sa izuzetno luskuznim i udobnim niskim sedenjem.
**Hotel “Tonanti” jedini je hotel u Srbiji sa hiperbaričnom komorom. Ova prostorija koja leči najrazličitije tegobe namenjena je i bolesnima i zdravima a terapija se vrši udisanjem čistog kiseonika pod pritiskom većim od atmosferskog (hiperbaričnog).

Smeštaj

Smeštajne jedinice su klimatizovane i sadrže flat-screen TV sa satelitskim kanalima, kuvalo, tuš, fen za kosu i radni sto. Sve sobe imaju garderober i sopstveno kupatilo. Pored standardnih dvokrevetnih, tu su i trokrevetne sobe i apartmane, kao i luksuzni predsednički apartman površine 100 kvadratnih metara. U ponudi su i dve sobe prilagođene osobama sa posebnim potrebama.

Usluga

Noćenje/ doručak ili polupansion, doručak i večera, švedski sto.

PAKET LJUBAVI AMORE

Cena za 2 noćenja, dve osobe u Standardnoj sobi na bazi polupansiona je 300€

Cena za 2 noćenja, dve osobe u Luksuznoj sobi na bazi polupansiona je 350€

PONUDA OBUHVATA

 • Minimum 2 noći boravka
 • Usluga na bazi polupansiona (doručak se služi od 07:30 do 10:30h, večera se služi od 18:30 do 21:30h)
 • Penušavo vino i voćni tanjir (vreme i mesto serviranja po Vašem izboru)
 • Romantična večera za dvoje u a la carte restoranu Hotela Tonanti
 • Neograničeno korišćenje wellness & SPA centra od 08 do 22h (zatvoren bazen, finska sauna, bio sauna, infra red sauna, slana soba, relax soba sa tepidarijumima i hamam). Spa set je uključen u cenu. (Bademantil i papuče se nalaze u sobi, peškir se dobija na spa recepciji).
 • Besplatno korišćenje fitness centra od 08 do 22h
 • Masaža uljem sa aromom čokolade (1x po osobi)
 • Piling sa aromom šumskog voća (1x po osobi)

 

PORODIČNI PAKET FAMILIA

*Cena za  dve noći u Standard sobi za dve odrasle osobe je 250 eur.

*Cena za dve noći u Lux sobi za dve odrasle osobe je 300 eur.

PONUDA OBUHVATA

 • Minimum dve noći boravka.
 • Smeštaj u Lux ili Standard sobi.
 • Usluga na bazi polupansiona (doručak se služi od 07:30 do 10:30h, večera se služi od 18:30 do 21:30h).
 • Neograničeno korišćenje Wellness & Spa centra od 08:00 do 22:00h (zatvoreni bazen, finska sauna, infra red sauna islana soba). Spa set je uključen u cenu. (Bade mantil I papuče se nalaze u sobi, peškir se dobija na Spa recepciji).
 • Besplatno korišćenje Fitness centra od 08:00 do 22:00h.
 • Deca do 6 godina GRATIS. (Doplata za decu drugog uzrasta se obračunava prema politici hotela).
 • Vaučer sa 20% popusta u a la carte restoranu.
 • 30% popusta na tretmane lica u Wellness & Spa centru.
 • 50% popusta na masaže u Wellness & Spa centru.
 • Animacija za decu u igraonici (likovna radionica, društvene igre – kockice, ne ljuti se čoveče, riziko; muzički tobogan, pokaži mi šta znas – talenat šou) Aktivnosti u parku–šetnja, puštanje zmaja, jutarnje razgibavanje, streličarstvo. Sportske aktivnosti u bazenu – obuka I treninzi plivanja, kao i igre u vodi – odbojka, košarka, vaterpolo, ronjenje. – Večernje aktivnosti – muzičke igre (takmičenje u pevanju), bioskop.

PAKET MOMENTUM

Cena za noćenje u Standardnoj dvokrevetnoj sobi na bazi polupansiona je 105 € za dve osobe.

PONUDA OBUHVATA

 • Piće dobrodošlice
 • Rani check in ( od 12h)
 • Kasni check out (do 14h)
 • Neograničeno korišćenje wellness & SPA centra (zatvoren bazen, finska sauna, bio sauna, infra red sauna, slana soba, relax soba sa tepidarijumom i hamam) od 08 do 22h. Spa set je uključen u cenu. (Bademantil i papuče se nalaze u sobi, peškir se dobija na spa recepciji).
 • Besplatno korišćenje dve igraonice za decu uzrasta od 0 do 3 i 4 do 8 godina, brojne edukativne i kreativne sadržaje, kao I obezbeđenu uslugu čuvanja dece u igraonicama od 08 do 22h
 • Besplatno korišćenje fitnes centra od 08 do 22h

 

 

Za individualne rezervacije kontaktirajte - 022/312-358 - office@dalix.rs

 • Gotovinom, čekovima gradjana, uplatom na račun ili platnim karticama
 • Uplata akontacije u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak isplatiti 7 dana pre polaska
 • Uplata akontacije u iznosu od 30% , a ostatak na 6 mesečnih rate čekovima građana.
 • Uplata avansa od 20% aranžmana, a ostatak na 6 rata sa firmama sa kojima agencija DALIX ima sklopljen ugovor ( Administrativna zabrana)

GPS koordinate: 43.619752, 20.896862